Kolačići

Više o kolačićima

Ova Politika kolačića objašnjava što su kolačići i kako ih koristimo, vrste kolačića koje koristimo, tj. podatke koje prikupljamo pomoću kolačića i kako se ti podaci koriste te kako kontrolirati postavke kolačića. Za dodatne informacije o tome kako koristimo, pohranjujemo i čuvamo vaše osobne podatke pogledajte naša Pravila privatnosti.

U bilo kojem trenutku možete promijeniti ili povući svoj pristanak iz Izjave o kolačićima na našoj web stranici
Saznajte više o tome tko smo, kako nas možete kontaktirati i kako obrađujemo osobne podatke u našim Pravilima privatnosti.
Vaš pristanak odnosi se na sljedeće domene: www.karta.com.hr

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se koriste za spremanje malih podataka. Spremaju se na vaš uređaj kad se web stranica učita u vaš preglednik. Ovi kolačići pomažu nam da web stranica ispravno funkcionira, učini ju sigurnijom, pružaju bolje korisničko iskustvo i razumiju izvedbu web stranice te analiziraju što funkcionira i gdje je potrebno poboljšanje.

Kako koristimo kolačiće?

Kao i većina mrežnih usluga, naša web stranica koristi kolačiće prve strane i kolačiće treće strane u nekoliko svrha. Kolačići prve strane uglavnom su potrebni za pravilno funkcioniranje web stranice i ne prikupljaju nikakve vaše osobne podatke.

Kolačići trećih strana koji se koriste na našoj web stranici uglavnom služe za razumijevanje izvedbe web stranice, način na koji stupate u interakciju s našom web stranicom, održavanje naših usluga sigurnim, pružanje oglasa koji su za vas relevantni i sve u svemu pružajući vam boljeg i poboljšanog korisnika iskustvo i pomoći u ubrzanju vaših budućih interakcija s našim web mjestom.

Koje vrste kolačića koristimo?

Bitni: Neki su kolačići bitni kako biste mogli doživjeti potpunu funkcionalnost našeg web mjesta. Omogućuju nam održavanje korisničkih sesija i sprječavanje svih sigurnosnih prijetnji. Ne prikupljaju niti pohranjuju nikakve osobne podatke. Na primjer, ovi kolačići omogućuju vam da se prijavite na svoj račun i dodate proizvode u košaricu te se sigurno odjavite.

Statistika: Ovi kolačići pohranjuju podatke poput broja posjetitelja web stranice, broja jedinstvenih posjetitelja, koje su stranice web stranice posjetile, izvora posjeta itd. Ovi nam podaci pomažu razumjeti i analizirati koliko je web stranica uspješna i gdje je potrebno poboljšanje. Između ostaloga koristi se Google Analytics.

Marketing: Naša web stranica prikazuje oglase. Ovi se kolačići koriste za prilagodbu oglasa koje vam prikazujemo kako bi vam bili značajni. Ovi kolačići također nam pomažu u praćenju učinkovitosti ovih oglasnih kampanja.
Podaci pohranjeni u ovim kolačićima mogu se koristiti i od pružatelja oglasa trećih strana za prikazivanje oglasa na drugim web stranicama u pregledniku.

Funkcionalni: Ovo su kolačići koji pomažu određenim nebitnim funkcijama na našoj web stranici. Ove funkcionalnosti uključuju ugrađivanje sadržaja poput videozapisa ili dijeljenje sadržaja web stranice na platformama društvenih medija.

Postavke: Ovi kolačići pomažu nam u pohranjivanju vaših postavki i postavki pregledavanja, poput jezika, kako biste imali bolje i učinkovitije iskustvo pri budućim posjetima web stranici.

Kako mogu kontrolirati postavke kolačića?

Trebate li odlučiti da biste kasnije promijenili svoje postavke tijekom sesije pregledavanja, možete kliknuti karticu “Privatnost i pravila o kolačićima” na zaslonu. Ovo će ponovno prikazati obavijest o pristanku koja vam omogućuje da promijenite svoje postavke ili u potpunosti povučete privolu.

Osim toga, različiti preglednici nude različite metode za blokiranje i brisanje kolačića koje koriste web stranice. Možete promijeniti postavke preglednika za blokiranje/brisanje kolačića. Da biste saznali više o upravljanju i brisanju kolačića, posjetite wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.